Байден поїде на Близький Схід по зброю для України – The New York Times

Наступного тижня президент США Джо Байден відвідає країни Близького Сходу. Шукатиме там радянське озброєння для України.

Адміністрація Байдена не хоче, щоб на президента Володимира Зеленського чинили тиск для переговорів з Росією. Але офіційні особи вважають, що Вашингтону буде важко зберегти нинішні темпи підтримки України, передає The New York Times.

Військові поставки за оцінками триватимуть мінімум до другого кварталу 2023 року. У Вашингтоні тепер думають, як довго зможуть постачати зброю та боєприпаси без шкоди для себе.

США раніше закликали інші країни надати Україні запаси зброї радянського виробництва. Українські військові вміють її використовувати. Цей пункт буде на порядку денному під час візиту Байдена на Близький Схід. Він зустрінеться з лідерами арабських країн, які отримували зброю від СРСР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український військовий розповів, як працює HIMARS на фронті: відео

“Є великий запас, але явно відчувається, що наступні шість місяців будуть дійсно критичними. У наступні пів року ми виявимо, що одна або обидві сторони занадто втомилися і будуть шукати вихід”, каже президент Чиказької ради з глобальних питань і колишній посол США в НАТО Іво Даалдер.

За даними NYT Байден намагається переконати Бразилію, Китай, Індію та інші країни, які не наклали санкції, в тому, що США і Україна відкриті до переговорів, але без територіальних поступок.

Президент США Джо Байден анонсував візит до Саудівської Аравії, який, зокрема, буде пов’язаний із ситуацією в Україні.

Про це йдеться в статті Байдена “Чому я їду в Саудівську Аравію”, яка була опублікована в The Washington Post.

Ця поїздка відбудеться в життєво важливий для регіону час і сприятиме просуванню важливих американських інтересів, сказав Байден.