“Переплюнула” по зарплаті президента і прем’єра: 25-річна заступниця міністра закрила Instagram

Новопризначена заступниця міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції, 25-річна Анна Сергєєва отримує зарплату, більшу за зарплату президента.

Відповідь Мінсоцполітики на запит опублікували “Українські новини”.

Посадовий оклад у Сергєєвої становить 68 643 грн на місяць. Це у 2,5 рази перевищує заробітну плату президента Володимира Зеленського 28 тис. грн за січень цього року.

У відповіді уточнили, що надбавки та інші виплати заступниці “не встановлені”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зросли пенсії і соцвиплати з 1 липня

З повідомлень ЗМІ, Сергєєва має вищу освіту за спеціальністю “Журналістика” і неповну вищу за спеціальністю “Право”. Обидві освіти здобувала у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

На державній службі працює рік. До цього була директоркою київської фірми “Сервіс Ревізор”, серед видів діяльності якої консультування з питань комерційної діяльності, надання послуг перукарнями і салонами краси, діяльність з охорони здоров’я.

Попередні роки Сергєєва займалася громадською діяльністю за напрямами: соціалізація дітей із фізичними і ментальними порушеннями; підтримка самотніх людей похилого віку та дітей-сиріт.

З серпня минулого року по червень працювала на громадських засадах радницею міністерки соціальної політики Марини Лазебної.

Після розголосу про призначення і зарплату Сергєєва закрила свою сторінку в Instagram з більш ніж 92 тис. підписників.

До слова, місячна зарплата прем’єр-міністра Дениса Шмигаля торік становила в середньому 57,2 тис.

У квітні і травні цього року прем’єр отримував по 61 397 грн.

Торік у грудні заступник міністра освіти Ігор Гарбарук потрапив у скандал після публікацій фото з помічницею Христиною Тишкун. Обидва приїхали на форум до Львова, помічниця була в мідісукні з глибоким декольте й високим вирізом на стегні.

Вигляд спричинив резонанс у соціальних мережах. Після цього чиновника звільнили.