Глава МЗС Німеччини виключила будь яке військове втручання Заходу у війну

Країни Заходу не будуть створювати будь які безполітні зони чи гуманітарні коридори для цивільних в Україні, як би по-людськи цього не хотілось.

Про це глава МЗС Німеччини Анналена Бербок сказала у спільному інтерв’ю Spiegel зі своїм люксембурзьким колегою Жаном Ассельборном.

«Як міністр закордонних справ ви не можете просто сказати, що у вас у голові. Найважче, коли серце хоче не так, як говорить голова. Наприклад, я хотіла би пообіцяти, що ми гарантуємо гуманітарні коридори із районів, за які йдуть бої в Україні. Але ми не можемо собі цього дозволити. Така обіцянка має бути забезпечена військовими засобами. Тому мені довелося чітко сказати: безпольотних зон не буде», – сказала вона.

За її словами, хороша зовнішня політика також означає зберігати холоднокровність, «навіть коли ваше серце горить».

Її підтримав Ассельборн. «Ви повинні визнати реальність війни, навіть якщо вона варварська», – сказав він.

Бербок назвала момент, коли вона побачила фотографії розстріляних дітей під час візиту в Україну, одним із найгірших моментів свого перебування на посаді.

«Це все говорить про те, що зараз неможливо домовитися з цим Путіним», – сказала вона про російського президента.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський звернувся до Заходу, якщо він боїться оголошувати безполітний простір над Україною, то хай хоч дасть військові літаки.

Президент Франції Макрон визнав, що існує домовленість країн Заходу не давати Україні літаки, аби не дратувати рф.