У білорусі повідомляють про активізацію російської військової авіації (мапа)

На білоруські аеродроми починають активно прибувати російські військові літаки.

Напередодні ввечері на військовий аеродром в Мачулищах (Мінська область) прилетіли два Іл-76 Повітряно-космічних сил росії і літак ДРЛО A-50, повідомляє «білоруськи Гаюн» в Telegram.

Сьогодні вранці також на військовий аеродром прилетіли три російських Іл-76.

За даними аналітиків, о 05:00 з військового аеродрому «Іваново-Північний» (Іванівська область, росія) в Мачулищі прилетів RF-86842 і полетів о 07:00.

О 08: 30 з міжнародного аеропорту Анапи ім. В. К. Коккінакі (Краснодарський край, росія) прилетів RF-86048. О 10:10 борт полетів в Іваново. За інформацією спостерігачів, цей борт був порожній або з мінімальним завантаженням.

Третій Іл-76 ВКС рф з реєстраційним номером RF-78791 прилітав до білорусі і раніше, під час активної фази війни на Київському напрямку. Літак приземлився о 09:45. І поки залишається на території білорусі, як і літак ДРЛО A-50, який прилетів напередодні.

Крім того, о 09:00 з Мачулищей полетів Іл-76 ВПС РБ з реєстраційним номером EW-004DE.

Читайте також:

Командувач об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв розповів про ситуацію на позиціях українських бійців на кордоні з білоруссю. Наші захисники почали мінувати небезпечні напрямки на кордоні з сусідньою державою.

9 липня в білорусі розпочалися спільні з росією авіатренування. На 5-ти аеродромах проходять тренування з десантування, прибули пілоти з рф.

Раніше повідомлялося, що лише 5% білорусів вважають, що їхня армія має взяти участь у війні на боці росії. У квітні таких було теж небагато – 6%.