На Андріївському узвозі відкрили незвичну виставку – показують роботи із залишків зброї

На Андріївському узвозі відкрили виставку під назвою “Спротив 2022”.

Там представлені військові трофеї і роботи українських митців, зроблені із залишків російських ракет та снарядів. Про це повідомив автор ідеї виставки, голова агентства Chernobyl Tour Ярослав Ємельяненко у Facebook.

Виставка створена волонтерськими колективами, що забезпечують військові підрозділи.

Серед експонатів: катапульта російських пілотів, знешкоджені зразки касетних снарядів “Ураганів” та “Градів”, частина ракети “Точка-У”, самовар 1895 року, який знайшли в бліндажі в Гостомелі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інсталяція з повісткою та російські книжки з отворами для зброї на Закарпатті відбувся BIRUCHIY ART WAR

“Виставка унікальна своєю ідеєю. Ми показуємо, що роблять наші військові та даємо можливість підтримати їх благодійною пожертвою напряму на їхні рахунки. Якщо вас вразив якийсь із трофеїв ви наводите телефон на QR-код та підтримуєте конкретний підрозділ чи волонтерів, що ним опікуються”, розповів Ємельяненко.

Артефакти волонтерських центрів також можна придбати у благодійній крамничці. Отримані гроші також підуть на підтримку військових підрозділів.

Подивитися на виставку можна за адресою Андріївський узвіз, 11.

Перший тиждень липня був сповнений гучних подій. Найближчий політичний друг України прем’єр Великої Британії Борис Джонсон подав у відставку, проте запевнив його країна продовжуватиме нас підтримувати у війни проти Росії. Українські міста досі зазнають масових ракетних обстрілів і біль наших громадян тільки примножується. Проте українці продовжують об’єднуватись, святкувати Івана Купала й масово відзначати день народження головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. Ці події та інші відбились у творчості українських митців.

Gazeta.ua пропонує добірку українського арту, яким реагували художники на найгучніші події першого тижня липня.