Російські найманці знову вгатили по Миколаївщині: десятки поранених

Російські окупанти продовжують нещадно накривати вогнем Миколаївщину.

За минулу добу під удари Російської Федерації потрапили населені пункти Баштанського і Миколаївського районів. Обстріли зафіксували у Широківській, Березнегуватській та Первомайській громадах. Є поранені, зазначила голова обласної ради Ганна Замазєєва в Telegram 10 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетами НУРС, “Градами” й “Ураганами”: росіяни 30 разів вдарили по Донеччині

“Загалом за минулу добу на Миколаївщині поранення отримали 16 людей. Дітей серед постраждалих немає. Усі постраждалі доставлені у наші медичні заклади і отримують необхідну допомогу”, зазначила вона.

На сьогодні у миколаївський лікарнях перебувають 319 громадян, які постраждали від атак загарбників. Ще 77 постраждалих отримали допомогу амбулаторно, додала Замазєєва.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв не сходить з інформаційних хронік. Місто й область постійно обстрілюють, росіяни намагаються взяти його в облогу. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви чи поранених серед цивільного населення в місті й Миколаївській області.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські військові намагаються утримуватися на відступних рубежах. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

Наступ російських окупантів на Миколаїв став би “дорогою в один бік” для них. Для цього РФ знадобилося б зняти з усіх напрямків усі свої війська, каже колишній командувач оборони Миколаєва генерал-майор Дмитро Марченко.