Росія продовжує утримувати носіїв ракет “Калібр” у Чорному морі – Братчук

Російські окупанти продовжують утримувати два носії оперативно-тактичних ракет типу “Калібр” у прибережній зоні Кримського півострова. Також для контролю морських комунікацій в Азовському морі ворог утримує до шести кораблів і катерів.

Про це повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук 10 липня з посиланням на дані Військово-морських сил Збройних сил України.

Також зазначив, що українські бійці фіксують регулярний прохід цивільних суден до або з портів Росії через Керченську протоку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після запуску з Херсона: російські ракети-бумеранги вибухали в небі

“За добу прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря 32 судна, з них 15 суден рухались з протоки Босфор; до Чорного моря 25 суден, з них шість суден продовжили рух у напрямку протоки Босфор”, сказав Братчук.

Рух цивільних суден через акваторію Азовського моря надалі здійснюється з вимкненими передавачами системи автоматичної ідентифікації (AIS). Це порушує Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі, наголосив речник Одеської ОВА.

В акваторії Чорного й Азовського морів загарбники утримують у готовності до завдання ракетних ударів по об’єктах інфраструктури на території України чотири носії крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. Наші ракетно-артилерійські й авіаційні підрозділи на визначених напрямках продовжують бити по опорних пунктах, місцях зосередження та складах противника.