За добу зросла кількість українських дітей, поранених внаслідок агресії рф

На сьогодні внаслідок бомбардувань та обстрілів російських військ було поранено майже 650 дітей. Станом на ранок 10 липня 2022 року офіційне число дітей-жертв за добу не змінилося – 347, але збільшилась кількість поранених.

«Ці дані не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях», – повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 348, Харківській – 187, Київській – 116, Чернігівській – 68, Луганській – 61, Миколаївській – 53, Херсонській – 52, Запорізькій – 31.

Так, 9 липня внаслідок чергового обстрілу військами агресора житлових будинків у центрі Харкова отримала поранення 12-річна дівчинка.

Окрім того, внаслідок бомбардувань та обстрілів збройними силами росії пошкоджено 2 тис. 116 закладів освіти. З них 216 зруйновано повністю.

Нагадаємо, станом на 7 липня унаслідок російської агресії в Україні загинули 347 дітей та майже 1 тис. постраждали.

Читайте також:

9 липня увечері військові рф вдарили з «Ураганів» по місту Часів Яр в Донецькій області. Зруйновано 5-поверховий будинок, під завалами можуть перебувати 34 людини, у тому числі 9-річна дитина.

В Запорізькій області окупанти привезли вчителів із росії та змушують батьків віддавати дітей до садочків і шкіл з російською навчальною програмою.