Російські військові тікають зі своїх баз: куди ЗСУ завдають точних ударів

Російська Федерація почала стягувати озброєння 1950-х, щоб атакувати Донеччину. Більшість відносно сучасно модернізованої техніки вже знищена в Україні. Москві доводиться витягати старі зразки. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Січень.

“На початку широкомасштабного вторгнення говорили, що російська армія довга, а не потужна. ЗСУ знищили більшість відносно нової техніки РФ. Росія не змогла зробити багато сучасної зброї. Все це була модернізація. В реальності, це було старе озброєння. Більшість техніки зараз знищена в Україні. Тому Росія змушена витягати стару. Ще пару місяців це було озброєння 1960-1970 років. На Запоріжжі, Херсонщині росіяни застосовують танки Т-62. Їм по 5060 років. Зараз почали знімати із зберігання 1950-х. Ті ж МТ-ЛБ тягачі, які були призначені для транспортування, а зараз вони їх використовують як бойові машини”, каже Січень.

Росіяни змушені також витягати старі ракети, які менш точні і завдають більше шкоди цивільним об’єктам, наголошує експерт.

“Це Х-22, наприклад. Вони не точні. Потрапляють у житлові будинки. Ці ракети 19501960-х летять куди завгодно”, каже Січень.

Росія має деякі перемоги у битві за Донбас. Зараз кине всі сили, щоб окупувати Донеччину, додає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Війна цього року не закінчиться” генерал-майор Дмитро Марченко

“Москва змогла захопити Сіверськодонецьк і Лисичанськ. Але отримала критичні втрати для своїх збройних сил. Росіяни намагаються наступати на Слов’янськ та Краматорськ. ЗСУ знекровили Росію завдяки сучасному озброєнню від Заходу. Тепер ми можемо завдавати нищівних ударів по російських військах на всій лінії фронту”, уточнює Січень.

Росія змушена знизити темпи наступу, пояснює експерт.

“Мають наступати вже для того, щоб зірвати наш контрнаступ. Західні поставки озброєнь далекобійної артилерії, ракетних систем призвели до того, що ми змогли зупинити противника. Стримати його наступальний потенціал. Перетворити російський тил на передову. Росіяни тікають зі своїх баз, куди ми завдаємо ударів”, говорить Січень.

Західні партнери повинні давати більше зброї, наголошує експерт.

“Далекобійних гаубиць, ракетних систем, які можуть вражати далекі цілі. Більше протиповітряної оборони, танків. І ми зможемо перемогти Росію. Захід не повинен боятися прямого військового зіткнення з РФ. Бо Москва сама його боїться”, додає Січень.

Британська розвідка повідомляє, що Росія готується застосувати для нового наступу на Україну броньовані машини МТ-ЛБ, розробленв у 1950-х. РФ перекидає резервні сили з усієї країни та збирає їх поблизу кордонів України для майбутніх наступальних операцій.