Луческу визначився з основним складом. “Динамо” обіграло в спарингу “Люцерн”

У суботу, 9 липня, київське “Динамо” на швейцарському зборі зіграло свій п’ятий та останній контрольний матч.

Суперником “біло-синіх” був “Люцерн”, який одного разу ставав чемпіоном Швейцарії.

“Динамо” награє основу. У порівнянні з попереднім поєдинком з “Янґ Бойз”, Мірча Луческу зробив лише одну зміну в стартовому складі. На лівому фланзі оборони вийшов Владислав Дубінчак замість правоногого Олександра Караваєва, який інколи змушений закривати цю позицію.

У перерві Дубінчака замінив Костянтин Вівчаренко. Тренери працюють над кандидатурою лівого захисника.

Враховуючи, що до першого протистояння з “Фенербахче” в кваліфікації Ліги чемпіонів залишається менше двох тижнів, можна стверджувати, що основа “Динамо” буде подібною до сьогоднішньої: Бущан Кендзьора, Попов, Забарний, Караваєв (або ж Дубінчак чи Вівчаренко) Сидорчук, Шапаренко, Буяльський, Вербич, Циганков Бєсєдін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Динамо” оголосило про оренду півзахисника, якого взимку продало “Зорі”

Хитрість Луческу. Тепер зрозуміло, чому 12 липня тренерський штаб “Динамо” вирішив провести спаринги з “Ліоном” двома складами. В одному, очевидно, гратиме основа, а в другому запасні та резервісти.

За підсумками цих контрольних матчів Луческу, швидше за все, і вирішить, які гравці залишаться працювати під його керівництвом, а яким шукатимуть нові клуби на найближчі пів року.

Перші результативні дії Бєсєдіна та Вербича. Нарешті першою вдалою дією на літніх зборах відзначився Артем Бєсєдін. На 15-й хв. Циганков віддав пас на хід нападнику. Той прокинув м’яч повз воротаря, який сфолив. З 11-метрової позначки Віктор Циганков не схибив.

У середині тайму “Динамо” забило вдруге. М’яч долетів до Беньяміна Вербича, і словенець з лінії штрафного майданчика пробив точно в кут. Для вінгера це також перша результативна дія за “біло-синіх” нинішнього міжсезоння.

Проблеми в захисті. Не все так добре, як хотілося б, в обороні “Динамо”. Наприкінці першого тайму й на початку другого “Люцерн” створив кілька реальних нагод. Тричі змушений був вступати в гру Георгій Бущан.

У двох епізодах воротар “Динамо” вдало обирав позицію у воротах, і суперники пробивали безпосередньо в нього. “Люцерн” вибачив, а “Фенербахче” може забити два голи з двох моментів. Тому киянам варто попрацювати над взаєморозумінням у захисних редутах.

Руслан Нещерет, який вийшов замість Бущана, на 82-й хв. привіз гол у свої ворота. Голкіпер віддав м’яч на суперника, й атака завершилася взяттям воріт. За кілька хвилин уже Олександр Сирота грубо помилився. Пощастило, що гравець “Люцерна” не влучив у ствір воріт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дублі Гармаша й Антюха. “Динамо” розгромно виграло “таємний” матч

Підсумки гри. Основа може зробити різницю в класі з подібними суперниками, поки може. Або поки хоче. Якщо деякі гравці не наберуть хороші кондиції за два тижні, то за підсумок протистояння з “Фенербахче” варто турбуватися. Інша справа ставлення. Є сподівання, що на офіційні ігри у динамівців настрій буде зовсім інший.

Якщо ж будуть такі дитячі помилки, яких кияни припустилися наприкінці другого тайму, то на довготривалий виступ у Лізі чемпіонів очікувати не доводиться.

Наступні контрольні матчі “Динамо” проведе з французьким “Ліоном” 12 липня. Команди зіграють двома складами.