В РНБО розповіли, як рф проводить «тиху мобілізацію»

росія офіційно не оголошувала мобілізацію з початку повномасштабного вторгнення в Україну. Проте рф активно набирає бойовиків через центри зайнятості.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО в Telegram.

Зазначається, що у російських центрах зайнятості з’явилося понад 22,2 тисячі вакансій для служби за контрактом. Як мінімум сім підрозділів, які воювали в України, шукають снайперів, навідників, водіїв, санітарних інструкторів та інших фахівців.

Мова йде про 64 мотострілецьку бригаду з Хабаровського краю (в/ч №51460) та 104 гвардійський десантно-штурмовий полк (в/ч №32515), які були причетні до масових вбивств та тортур мирних жителів у Бучі.

Проте найбільше вакансій розмістила 37-а мотострілецька бригада (в/ч №69647) з Бурятії, яка на другому місці за втратами.

«Тиха мобілізація» в росії є доказом великих втрат та проблем з набором до армії. За даними британської розвідки, саме відсутність людських ресурсів змусила російські війська взяти паузу перед наступом на Донецьку область», – додали в РНБО.

Раніше ми писали, що на росії почали шукати громадян для відправки на війну в Україну через державні біржі праці.

Також нагадаємо, що у росії уже недостатньо реально боєздатних частин та сучасної техніки. Про це свідчить прихована мобілізація у малих населених пунктах рф та максимальна розконсервація радянських арсеналів.