Коли ЗСУ можуть звільнити окуповані території – генерал-лейтенант розповів

Збройні сили України зможуть звільнити українські території від російських окупантів за декількох умов.

Зокрема, захисники та західні союзники мають скористатися “паузою” загарбників. Про це розповів в інтервʼю Obozrevatel колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

За його словами, українські військові мають якомога ефективніше знищувати живу силу, озброєння та техніку РФ, щоб вирівняти потенціли. Треба змусити окупантів перейти до оборони по всьому фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Війна цього року не закінчиться” генерал-майор Дмитро Марченко

“А потім, використовуючи оперативну паузу, зібрати сили. Якщо ми їх назбираємо завдяки нашим союзникам причому це треба зробити швидко та масовано тоді можна вести розмову про контрнаступальні операції зі звільнення нашої території від військ противника”, зазначив він.

Романченко додав, що хоч ЗСУ й знищують велику кількість ворожих складів, казарм тощо, ворог все одно має в цьому перевагу.

Російські окупанти хочуть якомога скоріше провести так званий референдум в ОРЛО про приєднання до Росії. Зокрема, для того, щоб коли Збройні сили отримають достатньо зброї, Росія могла звинуватити Україну у нападі на “її території”.

Після так званого референдуму в ОРЛО Російська Федерація хоче офіційно оголосити про мобілізацію. Зараз окупанти обманом затягують чоловіків на фронт.