Фото: в Запоріжжі війська рф обстріляли передмістя, є поранені та руйнування

В Запоріжжі війська рф обстріляли передмістя. В населених пунктах на Василівському, Пологівському, Гуляйпільському та Оріхівському напрямках зруйновано цивільну інфраструктуру, є поранені, їх доставили до лікарні.

Про це повідомляє Запорізька обласна військова адміністрація в Тelegram. 

«У Василівському районі постраждали два населені пункти. Окупанти поцілили минулої ночі по багатоповерхівці у Степногірську – влучили снарядом в один із поверхів, внаслідок чого значних ушкоджень зазнали чотири квартири. В них вибиті вікна, зруйновані балкони та усе майно всередині. Також рашисти влучили у два будинки в селищі Приморському, в результаті чого пошкоджені шифер, вікна, стіни та прилеглу до будинків територію», – йдеться у повідомленні.

На Пологівському та Гуляйпільському напрямках загарбники обстріляли домівки місцевих жителів та господарську ферму, зайнялися одразу декілька будинків, після чого вогонь швидко розповсюдився на всю вулицю.

Також окупанти обстріляли територію Оріхівського району – три села та місто Оріхів, зруйновано п’ять приватних будинків.

Крім того, була пошкоджена цивільна інфраструктура сіл Мала Токмачка, Одарівка та Новоандріївка, поранено мешканців Оріхівщини, яких після арт-обстрілу доставлено до лікарні. До поліції зверталися мешканці села Таврійського та смт Балабине Запорізького району, повідомлялося про зруйновані будинки, від розриву ракет їх домівки залишилися без даху, з вибитими вікнами та посіченими стінами.

Раніше на кордоні Донецької та Запорізької областей російські РСЗВ обстріляли позиції власних військ, в результаті чого один окупант загинув та двоє отримали поранення.

В Запорізьку область у червні прибуло майже 40 тисяч переселенців, переважно це жителі Херсонської області, заявив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

В  Головному управлінні розвідки повідомили, що російські окупаційні війська можуть спробувати провести наступальні дії у напрямку Запоріжжя та оточити підрозділи ЗСУ. Наразі загарбники спрямували сили на утримання територій на Криворізькому та Миколаївському напрямках.