У Маріуполі окупанти та колаборанти крадуть вцілілі автомобілі – розвідка

В тимчасово окупованому Маріуполі стрімко збільшується кількість крадіжок вцілілого приватного автотранспорту.

Крадуть як з відкритих майданчиків чи стоянок, так і з закритих гаражних кооперативів. Про це повідомляє Головне управління розвідки.

Вартість машини не має значення: зникають машини представницького класу і дешеві моделі такі як ЗАЗ чи GEELY.

При цьому, автівки зникають не тільки вдень, а й вночі під час комендантської години. Для цього грабіжники часто використовують евакуатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катування струмом і 20 людей у камері “два на два”: волонтер розповів про 72 дні полону

“Це дає розуміння, що грабунком займаються безпосередньо представники окупаційної адміністрації та пов’язані з нею місцеві колаборанти”, – йдеться у повідомленні.

Заяву про викрадення авто можна подати у “військову комендатуру” Маріуполя. Але, на неофіційному рівні її представники заявляють, що шукати автомобілі треба самостійно.

“Нерідко власники викрадених автівок знаходять їх у бойовиків так званої “міліції ДНР”. В такому випадку вкрадені машини оголошуються “власністю ДНР” і будь-які подальші дії не тільки безглузді, а й небезпечні”, – сказано в повідомленні.

В Маріуполі працює бот, яким українці можуть передати інформацію про колаборантів і зрадників міста, а також про переміщення військ і техніки. Всі зрадники будуть обов’язково покарані, повідомив радник мера Петро Андрющенко.