“Шість ракет С-300 по місту” – Кім розповів про ранковий обстріл Миколаєва

Уранці 9 липня російські окупанти випустили по Миколаєву шість ракет С-300.

Унаслідок атаки загиблих немає, повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім у Facebook.

“Шість ракет С-300 по місту. Святий Миколай нас береже. Без жертв. Що не скажеш про орків після роботи наших Збройних сил України”, написав він.

Потужні вибухи в Миколаєві чули під час повітряної тривоги. В області вранці вона тривала 50 хв. із 5:08 до 5:58.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Миколаїв й область обстрілюють фактично щодня. Постійно фіксуються “прильоти” у населені пункти Баштанського і Миколаївського районів, заявила голова обласної ради Ганна Замазєєва в Telegram 9 липня.

“Обстріли зафіксовані у селах Березнегуватської, Баштанської, Первомайської та Очаківської громад. В результаті обстрілів є займання полів з зерновими, але наші пожежники та аграрії роблять усе можливе, щоб рятувати урожай”, написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни переробляють ракети ППО С-300, щоб бити ними по землі Кім

Минулої доби, 8 липня, на Миколаївщині поранення отримали 24 людини. Усіх постраждалих доставили у медичні заклади області. Там вони отримують необхідну допомогу, за даними Замазєєвої.

“Загалом на ранок 9 липня в миколаївських лікарнях знаходяться 336 громадян, що постраждали від атак окупантів на Миколаївщину. Ще 180 постраждалих отримали допомогу амбулаторно”, підсумувала чиновниця.

Ситуація на півдні України залишається стабільно напруженою. Російські військові намагаються утримуватися на відступних рубежах. Ворог дистанційно обстрілює звільнені українськими захисниками території.

Уранці 5 липня по Миколаєву російські окупанти знову завдали ракетних ударів. Одразу про декілька вибухів почали повідомляти місцеві Telegram-канали. На місці кількох вибухів величезні стовпи диму та пожежі. Лише згодом у місті пролунала повітряна тривога. Обстрілів зазнало не лише місто, а й два райони Баштанський і Миколаївський.