Окупанти стягують для наступу в Україні застарілу техніку – розвідка Британії

росія перекидає до України резервні сили з усієї країни. Для майбутніх наступальних операцій планують використовувати застарілу техніку 1950-х років.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії в Twitter.

Піхотні підрозділи розгортають з бронемашинами МТ-ЛБ, знятими з довготривалого зберігання, їх використовують в якості основного транспорту. Раніше вони перебували на озброєнні в якості допоміжних з обох сторін, довгий час їх вважали непридатними для більшості передових завдань з транспортування піхоти.

Розробили бронемашини в 1950-х роках в якості тягачів для перевезення артилерії, вони мають дуже обмежену броню і оснащені тільки кулеметом для захисту.

В лютому окупанти оснащали своїх бійців бойовими машинами піхоти БМП – 2 з бронею товщиною до 33 мм та потужною 30-мм автоматичною гарматою і протитанковою ракетною установкою.

«Попри заяву президента путіна від 7 липня 2022 року про те, що російські збройні сили «навіть не починали» свої дії в Україні, багато з їх підкріплень являють собою спеціальні групи, що розгортаються з використанням застарілого або невідповідного обладнання», – йдеться в повідомленні Міноборони Британії.

Раніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що наразі загроза ракетних обстрілів зберігається на Південнобузькому напрямку. Там загарбники продовжують систематичні обстріли цивільної та військової інфраструктури.

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) проаналізували дії російських військ в Україні. Окупанти взяли оперативну паузу – вони бояться українських контратак.

Сполучені Штати опрацьовують плани щодо забезпечення України поставками зброї на роки вперед.