Які райони найбільше постраждали, скільки людей загинуло: розповіли, що відбувається у Києві під час війни

Прокурори оглянули місця російських ракетних обстрілів Києва.

Найбільше руйнувань у Святошинському, Подільському та Оболонському районах, повідомив керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер в інтерв’ю “Інтерфакс-Україна”.

У столиці загинуло понад 100 мирних жителів, з них п’ятеро дітей. Понад 420 цивільних травмувалося.

Після обстрілу Кременчука перевірять дотримання правил евакуації під час повітряної тривоги у торгівельних центрах.

30 особам, які перейшли на бік ворога, співпрацювали або обійняли посади у незаконних органах повідомили про підозру у колабораціонізмі. Ще п’ятьом у державній зраді, чотирьом у виправдуванні та запереченні російської збройної агресії, двом у пособництві її представникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли про долю мешканців київського будинку, який ракетами розбомбили росіяни

“Серед підозрюваних 20 призначених окупантами псевдочиновників, колишній народний депутат України, двоє депутатів Херсонщини, відомий політтехнолог, двоє працівників оборонних підприємств, проросійські агітатори тощо”, розповів Кіпер.

Арештували майно та активи російських та білоруських компаній на 8 млрд грн.

Вилучили понад 800 залізничних вагонів, 79 річкових суден, чотири асфальтобетонні заводи, 53 транспортні засоби, 87 одиниць будівельної та сільськогосподарської техніки.

Уранці 26 червня Росія обстріляла Київську область та Київ. Попередньо, випустила 14 ракет. Частину з них збила система протиповітряної оборони.

У Києві один з “прильотів” припав на житлову багатоповерхівку в Шевченківському районі. З будинку евакуювали 25 мешканців. Госпіталізували чотирьох постраждалих. Серед них 7-річна дівчинка Євгенія та її мати, громадянка РФ Катерина Волкова. Один чоловік загинув – батько врятованої дитини.

Інше влучення ракети було в дитячий садок на вул. Половецькій. Про постраждалих там не повідомляли.