Росія розглядає колишнього “регіонала” гауляйтером Одеси – ЗМІ

Колишній “регіонал”, екснардеп Сергій Ківалов зустрічався у Молдові з соратником голови Російської православної церкви Кіріла Гундяєва.

Про це повідомила “Українська правда”.

Ківалов 17 червня о 7:33 ранку перетнув державний кордон з Молдовою через пункт пропуску Старокозаче на автомобілі Land Cruiser.

Разом із ним країну залишив ректор Міжнародного гуманітарного університету Костянтин Громовенко.

Того ж дня обоє приїхали до Кишинева та оселились у готелі Vispas Hotel Chisinau, а о 16-ій годині за гостями до готелю приїхав мікроавтобус на молдавських номерних знаках і доставив чоловіків до резиденції митрополита Кишинівського та всія Молдови Володимира.

На території митрополії Ківалов перебував близько шести годин і повернувся до готелю близько опівночі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада забрала мандат у колишнього “регіонала”

Наступного дня Ківалов дав інтерв’ю журналістці одеського телеканалу “Репортер”, який належить йому.

Ківалов із Громовенком повернулись в Україну 18 червня через той самий пункт пропуску о 18-ій годині.

Жодних згадок про візит до Молдови і про зустрічі у Кишиневі на сторінках Ківалова у Facebook немає. Немає згадок про візит і на сайті Православної церкви Молдови.

Інформацію про митрополита Володимира можна знайти на сайті Російської православної церкви московського патріархату. Предстоятеля молдавської церкви московського патріархату у 2000 році обрали постійним членом синоду РПЦ.

У 2019 році президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін нагородив митрополита Володимира орденом дружби.

Також митрополит після повномасштабного вторгнення Росії в Україну заявляв у квітні, що не засуджує дії РФ, називав український і російський народи “братськими” і закликав до “миру”.

У травні цього він був на засіданні синоду РПЦ під головуванням Кіріла.

За даними джерел “Української правди” у розвідці РФ розглядає Ківалова як одного з можливих гауляйтерів у разі окупації Одеси.

Ківалов залишав Україну за два дні до повномасштабного вторгення Росії 22 лютого рейсом Київ-Лондон. У квітні читачі видання помітили Ківалова в одному з п’ятизіркових готелів Дубая.

16 травня Ківалов у Facebook повідомив, що перебуває в Одесі на робочому місці.

Сергій Ківалов був головою Центральної виборчої комісії, коли фальсифікувалися вибори на користь кандидата у президенти Віктора Януковича. Тоді, у 2004 році, Верховний суд зобов’язав ЦВК призначити переголосування другого туру. У народі тодішнього голову ЦВК називали “підрах*йом”.