Росія втратила вплив на ЄС – Зеленський

Країна-агресорка Російська Федерація втратила вплив на Європейський Союз.

Про це сказав президент Володимир Зеленський у зверненні до народу і політиків Словенії у п’ятницю, 9 липня, повідомляє Gazeta.ua.

“Я вдячний усім країнам Європейського Союзу, у яких відбулись мої звернення. Ми знаємо, що Росія намагалась зірвати їх, намагалась задіяти різні свої зв’язки, навіть бізнесові. В Москві вони розуміють, що їм нічого протиставити такій довірі між народами України та Європи. Тому вони погрожували європейцям, маніпулювали. Але ось вже 24-ий парламент з 27-ми країн ЄС. Я хочу привітати вас з цим очевидним свідченням того, що Росія втратила вплив у Євросоюзі”, сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін в істериці почав “лякати” Україну

Більшість країн ЄС “непідвладні керуванню з Росії”, сказав Зеленський.

“Це нова політична реальність в Європі, яку ми всі досягли разом”, заявив.

Зеленский сказав про антивоєнну коаліцію.

“Ми не просто досягли нової єдності на європейському континенті, а робимо на її основі нові й сильні безпекові, політичні та економічні кроки. І на черзі ще юридичні кроки, а саме притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців”, заявив президент.

23 червня всі 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до блоку. Також статус кандидата отримала Молдова.

В уряді заявили про виконання всіх рекомендацій Європейської комісії до кінця року.

У червні ЄС затвердив шостий санкційний пакет проти Росії і Білорусі. Заборонили імпорт російської нафти в ЄС. Польща запропонувала ЄС повністю відмовитися від російського газу.