Зеленський закликав Байдена приїхати в Київ: це буде сильний сигнал росії та світу

Президент Володимир Зеленськийзнову закликав президента США Джо Байдена відвідати Київ, заявивши, що це надішле меседж росії та світу.

Про це він сказав в інтерв’ю CNN.

«Ми хотіли б бачити президента Байдена в Україні. Я чув, що він підтримав цю ідею. Є деякі безпекові моменти, які стоять на заваді його візиту, ми це розуміємо», – сказав Зеленський.

«Я справді думаю, що це допомогло б українцям, довіра українців до Сполучених Штатів дуже висока, як і до Великої Британії, Польщі та країн Балтії. Отже, візити світових лідерів, які є не просто партнерами, а справжніми друзями – вони дають сигнал, знак, що США підтримують Україну, тому що вони вірять в українську перемогу і не бояться росії. Вони приїжджають, незважаючи на ракети. Вони не бояться Путіна, тому що світ набагато більший, ніж один лідер однієї країни», – додав президент.

Як відомо, Байден під час візиту до Польщі приїжджав на кордон з Україною і зустрічався з українськими біженцями, проте візит до Києва поки не планується.

Перша леді США Джилл Байден на початку травня приїжджала в Ужгород, де зустрілася з Оленою Зеленською.

Читайте також: 

Заступник керівника Офісу президента Ігор Жовква розповів, чи можна очікувати зустріч президентів Джо Байдена та Володимира Зеленського цього року. Візит глави США до нашої країни буде залежати від робочого графіку.

Раніше українська делегація вперше взяла участь у параді на честь Дня незалежності США, який проходив у Вашингтоні. Святкування в столиці триває цілий день і починається з ходи центральною вулицею міста.

Держсекретар США Ентоні Блінкен проведе відверту розмову про війну в Україні зі своїм китайським колегою під час зустрічі на майданчику G20 в Індонезії, присвяченій наслідкам російського вторгнення.