Стрілок чекав моменту: з’явились деталі вбивства експрем’єра Японії

Вбивця колишнього прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе Тецуя Ямагамі визнав, що планував свій вчинок.

Каже, що був незадоволений колишнім очільником уряду. Це передає японська державно-громадська телекомпанія NHK.

Абе поранили під час передвиборчої кампанії в місті Нара. ЗМІ припускають, що стріляли з дробовика.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експрем’єр Японії помер після скоєного на нього замаху

“Він виступав з промовою, і ззаду підійшов чоловік. Перший постріл пролунав ніби жартома. Він не впав, тільки був гучний звук. Під час другого пострілу було видно спалах і дим”, розповів свідок вбивства.

Ямагамі 40-річний житель міста Нара. Він три роки служив у морських силах самооборони. Чоловіка оперативно затримали, опору арешту він не чинив.

Поліція повідомила, що Абе отримав поранення у спину та шию. Під час госпіталізації був у критичному стані. Пізніше він помер у реанімації.

8 липня в Японії вчинили збройний напад на колишнього прем’єр-міністра країни Сіндзо Абе.

У лікарні 67-річний політик помер від вогнепального поранення, яке отримав під час виступу в місті Нара на заході Японії.

Сіндзо Абе пішов у відставку у вересні 2020 року, обґрунтувавши це проблемами зі здоров’ям. У серпні 2020-го Абе двічі лягав до лікарні. Він очолював японський уряд найдовше в новітній історії країни майже вісім років. Абе відомий як людина, яка зуміла реанімувати економіку Японії після 20 років стагнації.

Новим прем’єром Японії став соратник Абе Йосіхіде Суга. Правляча Ліберально-демократична партія обрала Сугу на екстреному голосуванні, щоб той зміг відбути залишок терміну Абе.