Похолодання огорне грозами частину України: прогноз на вихідні

Найближчими вихідними ситуація з дощами буде вкрай неоднорідною.

9-10 липня дощі з грозами в Україні можуть виникати де і які завгодно, повідомила 8 липня синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

“Атмосфера, особливо влітку, не завжди охоче ділиться своїми планами. А рівень сьогоднішніх можливостей прогнозів, хоча й високий, проте не може враховувати всі синоптичні нюанси, особливо, літніх процесів. Тому в суботу-неділю через діяльність атмосферних фронтів очікується нестійка погода з періодичними грозовими дощами. Сонця та сухих прояснень вистачатиме також”, написала вона.

Температура у східних областях, на півдні та на Дніпропетровщині буде у межах +28…34°С. У неділю там почне потроху знижуватися температура повітря, десь до +25…30°С, а в понеділок-вівторок спека послабне ще на кілька градусів. У західних, північних областях та на значній частині центральних регіонів України передбачається комфортна температура повітря, +20…28°С. Вночі декому буде навіть холодно, +15…18, а на заході +11…16°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну суне негода: де чекати на шквальний вітер і грозу з градом

У Києві в суботу-неділю періодично йтиме дощ, можлива гроза. Вночі +15…17°С, вдень близько +25°С.

“Тому візьміть із собою на дачі, на природу, на галявинку чи бережок коло річки підстилку типу клейоночки, парасолю, нормальне взуття, а не білі кросівки у сіточку. Водночас окуляри від сонця також можна кинути. Ну, й якщо ви плануєте якісь заходи на вечір чи ранній ранок, одягнутися варто тепліше. Попереду ще багато літа, цінуємо кожен його красивий день і стараємося, щоб цією навколишньою красою і природною розкішшю змогли і завжди могли милуватися всі українці”, додала синоптикиня.

У сусідній Польщі 9-10 липня також очікуються дощі і навіть ще трохи свіжіше повітря, +17…24°С.

На півдні та сході послаблення спеки можливе з 10-11 липня. Літо триває і тому спекотна погода ще повертатиметься.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.