Зеленський назвав умови, за яких війна закінчиться до кінця поточного року

За низки умов, військові дії з росією можуть закінчитися до кінця 2022 року. Серед них – об’єднані українці, потужна зброя та вдача.

Про це в інтерв’ю CNN заявив президент України Володимир Зеленський.

Володимир Зеленський

Президент України

«Якщо наша держава буде об’єднаною, такою, як зараз, якщо потужна зброя буде йти від наших партнерів нам вчасно, і якщо вдача та Бог будуть на нашому боці, то ми зможемо багато речей зробити до кінця цього року. Я впевнений, можемо завершити військову частину цієї війни. Бо якщо ми будемо міцними, як я сказав, то ми можемо прийти до того моменту, коли росії доведеться вже сісти за стіл перемовин»

За словами Зеленського, росія «буде бачити продовження об’єднання світу навколо України, міцність України і перемогу України на тих чи інших напрямках, чи в операціях».

Президент розповів, що зброя, котру Україна отримала від західних партнерів, нарешті потужно запрацювала на лінії фронту: захисники завдають відчутних ударів по складах і важливих логістичних точках окупантів.

Нагадаємо, в інтерв’ю CNN глава держави також заявив, що росія не відмовляється від своїх планів окупувати всю територію України. За його словами, найскладнішою залишається ситуація на Донбасі, де окупанти не рахують свої втрати.

Додамо, що у тимчасово окупованій Новій Каховці, ЗСУ влучили у склад боєприпасів та вбили зрадника. А 7 липня українські захисники 25-й раз вдарили по скупченню російської техніки на аеродромі в Чорнобаївці біля тимчасово окупованого Херсону.

За даними Генштабу ЗСУ, станом на 8 липня загальні бойові втрати серед особового складу російських окупантів становлять понад 36,9 тисячі осіб.