В Україні до 15 років засудили вісьмох бойовиків «ДНР», які воювали в лавах армії рф

Ще 8 бойовиків самопроголошеної «ДНР», які воювали у лавах армії рф, засудили за держзраду та участь у незаконному збройному формуванні. Суд призначив їм до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок оголосили мешканцю Донецька, що добровільно «мобілізувався» у перший день війни. Донеччанин пройшов тижневу бойову підготовку в російському Бєлгороді, його призначили на посаду стрільця 115-го полку, повідомляє Служба безпеки України.

На початку березня його військовий підрозділ переправили на Харківщину. Так, українські військові захопили його у полон у під час звільнення села Вільхівка Харківської області. Нагадаємо, ЗСУ звільнили Вільхівку 25 березня. Тоді військові ліквідували майже 70 окупантів і захопили чимало полонених, серед яких був і «доброволець» із Донецька.

Як зазначає СБУ, у суді обвинувачений визнав свою вину та розкаявся у вчиненому.

Решта 7 бойовиків здалися на Сумщині. Прокуратура довела, що наприкінці лютого 2022 року чоловіки вступили до так званої народної міліції «ДНР» та служили в різних відділеннях мотострілецького батальйону на посадах командира відділення, кулеметника, гранатометника, помічника гранатометника та стрільців. Їм видали камуфляжну форму зразка збройних сил рф і зброю.

Суд визнав затриманих бойовиків винними за ч. 2. ст. 111 (державна зрада, скоєна в умовах воєнного стану) та за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Їх засуджено до позбавлення волі на термін 15 років із конфіскацією всього їхнього майна.