Королівська сім’я Данії припиняє співпрацю з відомим виробником взуття через його роботу в рф

Данський виробник взуття Ecco на тлі критики через продовження роботи в росії у середу оголосив, що позбудеться статусу постачальника для королівської сім’ї, який обіймав понад 30 років.

Про це повідомляє TV2.

Статус постачальника для королівської сім’ї Ecco мав з квітня 1991 року. Тепер він автоматично завершиться у квітні 2023 року.

У заяві Ecco повідомив, що «взяв до відома» рішення королівської сім’ї Данії та не має подальших коментарів. Не наводиться і причини, з якої було ухвалене таке рішення.

Проте зазначимо, що в останні тижні Ecco критикували через відмову припинити роботу в росії на тлі її повномасштабної агресії проти України.

Виконавчий директор бренду Панос Митарос раніше заявляв, що в росії працює 200 крамниць Ecco з понад 1800 працівниками, і задля турботи про них компанія не може вийти з російського ринку. У травні також стало відомо, що Ecco заробив у росії 103 мільйони крон (майже 14 мільйонів євро).

Через продовження роботи в росії кілька данських дилерів уже відмовилися співпрацювати з Ecco.

Статус королівського постачальника у Данії королівська сім’я надає на власний розсуд. Він діє протягом п’яти років і може поновлюватися. Ключовий критерій для збереження статусу – це подальше використання товарів бренду членами королівської родини.

Читайте також: 

Кінокомпанія Universal Pictures оголосила про остаточне припинення своєї діяльності у росії.

Британська компанія Diageo, яка є одним із найбільших у світі виробників алкогольних напоїв, йде з росії.

Фінський виробник обладнання для обробки деревини Ponsse продав свою дочірню компанію в росії місцевій компанії ТОВ «Бізон».