Кулеба вперше виступив перед країнами найбільш віддаленного від України регіону світу

У п’ятницю, 8 липня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виступив на Форумі тихоокеанських островів, в якому брали участь 18 країн.

«Це найбільш віддалений від України географічно регіон світу. Нас розділяють два океани та десятки тисяч кілометрів, але держави регіону – наші друзі та стоять на нашому боці у протидії російській агресії», – розповів він у Faсebook.

За його словами, 14 з 18 держав Океанії (Австралія, Вануаті, Кірибаті, Маршаллові Острови, Федеративні Штати Мікронезії, Науру, Нова Зеландія, Острови Кука, Ніуе (самоврядування в асоціації з Новою Зеландією), Палау, Папуа Нова Гвінея, Самоа, Тонга, Тувалу, Фіджі, Соломонові Острови, Нова Каледонія та Французька Полінезія) проголосували за резолюцію Генасамблеї ООН 2 березня, яка засудила російську агресію та наказала росії припинити бойові дії та вивести війська з України.

Кулеба попрохав членів-учасниць і надалі продовжувати підтримку України в ООН та голосувати за резолюції, пов’язані з Україною, приєднатися до міжнародних санкцій проти росії та обмежити морську активність росії у своїх територіальних водах, запобігти використанню росією їхніх юрисдикцій для порятунку від санкцій.

«Я також застеріг наших океанських друзів від загроз російської пропаганди та будь-яких спільних проектів з росією», – додав міністр.

Читайте також:

В ООН сподіваються, що повномасштабна агресивна війна росії проти України незабаром закінчиться, оскільки «ні Україна, ні росія не можуть собі дозволити» її затягувати.

Майже 100 днів мужнього опору ЗСУ та всього українського народу ясно показали, що війна закінчиться поразкою росії. Фінальним акордом війни стане трибунал для президента росії володимира путіна, заявили в ООН.