У Фінляндії знайшли пляшку з листом, де російською критикують путіна і війну в Україні

У прибережному фінському місті Ловійса чоловік знайшов під час відпустки пляшку з листом російською мовою, де критикується війна росії проти України та перераховані прокльони на адресу владіміра путіна, олександра лукашенка і рамзана кадирова.

Про це повідомляє Iltalehti.

Місце, де була знайдена пляшка, розташоване за 30 кілометрів від острова Гогланд, що входить до складу Ленінградської області росії. Імовірно, пляшку міг надіслати хтось із тамтешніх мешканців, оскільки лист у ній написаний російською.

Автор записки називає війну росії проти України «найбільш ганебною війною російської армії» та нарікає, що путін «відправив пацанів на забій під знаком диявола». У записці наводиться власне трактування символів V і Z, які використовує російська пропаганда: Z означає “засранці», а V – «крадії» (воры).

Путіна автор записки характеризує як «воровського пахана росії», самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка – «шакалом зі зграї Путіна», а лідера Чечні рамзана кадирова – «невпряженою гієною».

Наприкінці автор закликає незрозумілих адресатів «прокинутись», оскільки «їх убивають».

Жодних контактних даних, які могли б допомогти встановити автора листа, на ньому немає.

Як нагадує Iltalehti, в росії заборонено говорити чи писати про «війну» в Україні: тим, хто порушить заборону, загрожує до 15 років ув’язнення.

Читайте також: 

Парламент Фінляндії прийняв закон про будівництво на кордоні з росією високої стіни, яка б перешкоджала проникненню мігрантів, а також щоб уникнути різних провокацій.

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо підписав пропозицію уряду про передачу Україні оборонної допомоги на близько 21,5 млн євро.

Процес ратифікації Швеції та Фінляндії як нових членів Північноатлантичного альянсу офіційно стартував 5 липня, заявив голова альянсу Єнс Столтенберґ. Сьогодні сторони підписали протоколи щодо вступу.