У рф заборонили британським дипломатам ходити туди, куди вони й не ходили

Регламентний комітет Ради Федерації вирішив заборонити відвідування будівлі верхньої палати російського парламенту послу Британії Деборі Броннерт та іншим британським дипломатам.

«Заслухавши інформацію голів комітетів Тимченка та Карасіна про рішення керівництва парламенту Британії обмежити доступ офіційним представникам рф у Великій Британії до будівлі парламенту Великої Британії, комітет Ради Федерації з регламенту як захід у відповідь вирішив відмовити у можливості відвідування будівлі Ради Федерації послу Великої Британії в рф та іншим дипломатичним співробітникам посольства», – оголосив голова комітету В’ячеслав Тимченко на засіданні у п’ятницю, повідомляє російське агентство «Интерфакс».

За його словами, комітет має офіційно підтверджену інформацію про обмеження можливості російському послу Андрію Келіну і співробітникам посольства у Великій Британії відвідувати будівлю парламенту.

«У цій ситуації ми не можемо залишатися безмовними», – заявив Тимченко.

При цьому на запитання одного із сенаторів, як часто останнім часом співробітники дипмісії Британії відвідували Раду Федерації, глава комітету з міжнародних справ Григорій Карасін відповів: «Вони не відвідували її взагалі, останніми роками принаймні».

Нагадаємо, Британія офіційно закрила послу рф доступ до парламентських будівель у середині червня.

Напередодні міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, що російський диктатор владімір путін страждає на «синдром маленького чоловіка», а прем’єр Борис Джонсон вказав, що путін не вторгся б в Україну, якби він був жінкою: «божевільне, мачистське» вторгнення є «ідеальним прикладом токсичної маскулінності».

МЗС росії викликало посла Великої Британії в Москві Дебору Броннерт і висловило їй протест через «хамські висловлювання керівництва Британії щодо росії та її керівництва».