У Харкові вперше за кілька тижнів ніч пройшла без обстрілів

Харків цієї ночі вперше за кілька тижнів не піддавався ворожим обстрілам. Але вчора ввечері загарбники масовано обстріляли Немишлянський район міста.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в Telegram.

«Цієї ночі вперше за кілька тижнів не було нічних обстрілів Харкова. Але не маємо права втрачати пильність. Адже тільки вчора ввечері ворог масовано обстріляв Немишлянський район міста», – написав Синєгубов.

Внаслідок вечірнього обстрілу були пошкоджені житлові будинки, гаражі, контейнери, прибудинкові споруди.

«Рятувальники весь вечір ліквідовували загоряння. Внаслідок обстрілу 3 мирних людей загинули, 5 поранені», – додав голова ОВА.

Водночас загарбники продовжують обстрілювати мирне населення та цивільну інфраструктуру Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Богодухівського районів області.

«Внаслідок обстрілів зруйновані приватні будинки та господарчі споруди, пожежі на відкритих територіях. Протягом доби в Чугуївському районі зазнали поранень 2 людей, ще 2 цивільних поранені в Циркунах, Харківського району. 71-річна жінка в Циркунах унаслідок обстрілів, на жаль, загинула», – повідомив Синєгубов.

За добу в Харківській області загинули 4 людей, ще 9 отримали поранення.

Раніше повідомлялося, що окупанти нанесли удари по одному з районів Харкова. Попередньо – реактивними системами залпового вогню.

У Харкові колишній працівник фельд’єгерської служби допомагав фсб отримувати інформацію про місцезнаходження українських військових. Чоловік мав доступ до держтаємниці, працював інструктором зі стрільби.

У Харкові внаслідок ракетного удару російських окупантів фактично знищено будівлю одного із вищих навчальних закладів.