Харківщину нещадно обстріляли росіяни: є загиблі й багато поранених

На Харківщині російські окупанти продовжують обстрілювати мирне населення та цивільну інфраструктуру Харківського, Чугуївського, Ізюмського та Богодухівського районів.

Цієї ночі вперше за кілька тижнів не було нічних обстрілів Харкова, але не маємо права втрачати пильність, заявив у п’ятницю вранці голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

“Учора ввечері ворог масовано обстріляв Немишлянський район міста. Пошкоджені житлові будинки, гаражі, контейнери, прибудинкові споруди. Наші рятувальники весь вечір ліквідовували загорання. Внаслідок обстрілу троє мирних людей загинули, ще п’ятеро поранені”, йдеться в повідомленні.

Протягом доби в Чугуївському районі зазнали поранень двоє людей, ще двоє цивільних поранені в Циркунах, Харківського району. Також у Циркунах унаслідок обстрілів загинула 71-річна жінка. Загалом за добу на Харківщині росіяни вбили чотирьох людей і ще дев’ятьох поранили.

По області внаслідок обстрілів зруйновані приватні будинки та господарчі споруди. Спалахували пожежі на відкритих територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові пролунали вибухи, є постраждалі (оновлено)

“На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. На Харківському напрямку ворог веде обстріл позицій наших захисників та мирного населення з артилерії та реактивних систем залпового вогню. Окупанти намагалися вести наступ в напрямку Дементіївки, але наші захисники зупинили цю спробу та змусили ворога відступити. У районі Ізюма загарбники вели обстріли населених пунктів Волобуївка, Гусарівка, Чепіль, Червоне та Дібрівне”, додав Синєгубов.

У ніч проти 7 липня російські військові знову завдали ракетних ударів по Харкову. Близько першої ночі одразу дві ракети вдарили поряд зі школою-інтернатом для дітей із вадами зору в Немишлянському районі.

У ніч на 6 липня терористи завдали низку ракетних ударів з території Росії по Новобаварському, Київському й Основ’янському районах Харкова. Багато руйнувань.

По області 5 липня окупанти обстрілювали Ізюмський, Харківський, Чугуївський і Богодухівський райони. Горіли житлові будинки, відкриті території, поле з пшеницею.

За добу в Харкові постраждали ще троє мирних осіб. В області двоє людей у Чугуївському районі, зокрема 12-місячна дитина та 64-річний чоловік. Чоловіка 50 років госпіталізували з Гусарівки.