Зеленський відповів, чи готові українці поступитися своїми територіями РФ

Президент Володимир Зеленський заявив, що українці не готові поступатися Росії тимчасово окупованими територіями та будуть за них боротися.

“Ми боротимемося за кожен дюйм нашої землі. Ми, можливо, одразу все не повернемо. Деякі речі повертаються на полі битви для цього нам потрібне технічне забезпечення. Коли ми будемо технічно забезпечені, ми будемо деокуповувати наші території. Але деякі окуповані території ми, хотілося б у це вірити, повернемо дипломатичним шляхом. Дипломатичний шлях це менші жертви”, відповів Зеленський в інтерв’ю CNN на запитання, чи реалістичне визволення Україною всіх окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін в істериці почав “лякати” Україну

Президент також вважає, що можливо закінчити бойові дії до кінця року, якщо Україна буде міцною, західні країни їй допомагатимуть, і Бог буде на її боці.

“Ми можемо закінчити принаймні військову частину цієї війни. Якщо ми будемо міцними, як я сказав, ми опинимося у моменті, коли Росії доведеться вже сісти за стіл переговорів… Говорити це фінальна стадія будь-якої війни”, підсумував він.

Раніше Володимир Зеленський у зверненні до лідерів “Великої сімки” заявив, що хоче завершення повномасштабної війни Росії проти України до настання зими і попросив допомогти в цьому.

На цю заяву відреагував речник президента РФ Дмитро Пєсков. Той сказав, що українська сторона нібито може припинити війну до кінця доби. Для цього українській владі “треба віддати наказ скласти зброю та виконати умови, висунуті Росією”.

Сполучені Штати Америки не бачать можливості закінчення війни в Україні до кінця 2022 року. Причиною є президент Росії Володимир Путін, який хоче продовжувати агресію, вважають у США.