Російські вертольоти Ка-52 завдали авіаударів по Херсонщині – Генштаб

Російські окупанти парою вертольотів Ка-52 завдали авіаударів поблизу двох населених пунктів Херсонської області.

Ідеться про села Зарічне та Ольгине, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 5 липня.

За його даними, на Південнобузькому напрямку ворог зосереджує основні зусилля на недопущенні просування підрозділів сил оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “ЗСУ близько”: жителів Херсонщини просять не вестися на “референдум” РФ

“Противник обстріляв зі ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Лупареве, Мирне, Шевченкове, Червона Долина, Кобзарці, Партизанське, Березнегувате, Тополине, Іванівка, Потьомкине, Князівка, Добрянка, Трудолюбівка та Осокорівка”, – ідеться в повідомленні.

Українська авіація та ракетно-артилерійські підрозділи продовжують удари по складах ворога і скупченнях загарбників, зокрема на Херсонщині, додали в Генштабі.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. Увечері 1 червня стало відомо, що на Херсонщині зі сторони Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів.

Збройні сили України продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон. 2 липня стало відомо, що вибили окупантів із селища Іванівка на Херсонщині. 3 липня український Генштаб повідомив, що Росія завдала авіаудару по цьому звільненому населеному пункту.