Окупанти завдали ракетних ударів по Дніпропетровщині, ППО впоралася

Окупанти рано вранці 5 липня випустили по Дніпропетровській області сім ракет. Шість з них успішно збили українські сили ППО. «Приліт» ракети викликав загоряння приватного сектора в Покрові.

Всі ракети були збиті українськими військовими над Дніпром і Синельниківським районом. У Дніпрі уламки збитої ракети спричинили загоряння, на цю мить рятувальники вже вогонь приборкали, ніхто не постраждав, повідомляє голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

У місті Покров зафіксовано «приліт» у приватний сектор. Зруйновано кілька будинків, ще в кількох вибило шибки, вибух спровокував пожежу. На місці працюють представники ДСНС та поліції. Попередньо, ніхто не постраждав.

Нагадаємо,  3 липня стало відомо, що ЗСУ залишили Лисичанськ Луганської області. Продовження оборони міста призвело б до фатальних наслідків, заявили у Генштабі ЗСУ. 

На сьогодні рф після проведення артилерійської підготовки форсувала річку Сіверський Донець та закріплюється в районах населених пунктів Лисичанськ та Білогорівка.

Українські війська обов’язково повернуться до Лисичанська, із якого були змушені відступити через значну вогневу перевагу ворога, заявив президент України Володимир Зеленський.

Російські війська після отримання контролю над Лисичанськом на Луганщині сконцентрують зусилля на наступі на Сіверськ – це місто знаходиться на шляху до Слов’янська і Краматорська. Також агресор може почати розвивати атаку на Бахмут чи Слов’янськ.