РФ повернула в окупований Севастополь ракетні катери “Молния-1” – ЗМІ

В тимчасово окупованому Севастополі помітили чотири ракетні катери проєкту 1241 “Молния-1” без бортових номерів зі складу 295-го Сулінського дивізіону ракетних катерів.

Розташовані судна у Карантинній бухті, пише “Крим.Реалії”.

У складі Чорноморського флоту Росії чотири такі катери: у строю перебувають “Р-60” (бортовий номер 955), “Набережные Челны” (953) та “Ивановец” (954), а “Шуя” (962), згідно з офіційними даними у відстої.

Раніше повідомлялося, що в середині червня один із катерів проєкту 1241 був на ремонті в розташованому в Кілен-бухті 13-му судноремонтному заводі Чорноморського флоту.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну бортові номери всіх кораблів зафарбовані для ускладнення ідентифікації.

Ракетні катери проєкту 1241 “Молния” серія радянських і російських ракетних катерів, що будувалися на суднобудівних заводах СРСР і РФ у 1979-1996 роках. Ракетні катери проєкту “Молния”, що входять до складу Чорноморського флоту, побудовані в 1981-1989 роках.

Катери проєкту 1241 призначені для знищення бойових кораблів, транспортів і десантних засобів противника, посилення протиповітряної оборони груп кораблів тощо.

Україна відвойовує акваторію Чорного моря у Росії і показує, що в окупантів там більше немає переваги. Станом на 22 червня російська ескадра не може увійти в зону ураження того озброєння, яке має Україна, заявив військовий експерт Олег Жданов.