Кораблі рф та Китаю увійшли в прилеглі води Японії: як відреагували у Токіо

Офіційний Токіо висловив протест Пекіну у зв’язку з тим, що китайський військовий корабель проплив поблизу спірних островів у Східно-Китайському морі, які в Японії називають Сенкаку, а в Китаї відповідно Дяоюйдао.

Японські офіційні особи регулярно протестують проти присутності кораблів китайської берегової охорони у водах поблизу островів. Фрегат ВМС Китаю був помічений в прилеглих водах Японії на північний захід від одного з контрольованих Токіо островів,повідомляє Japan Today.

«Ми висловили серйозну стурбованість і протест китайській стороні дипломатичним шляхом і закликали їх не допустити повторення подібних інцидентів», – заявив заступник головного секретаря Кабінету Міністрів Сейдзі Кіхара.

Крім того, в понеділок в прилеглих водах спірних островів був помічений російський військовий корабель. Прилеглими водами в міжнародному морському праві заведено вважати 12-мильну смугу, яка простягається за межі територіальних вод.

Читайте також:

До російської агресії проти України Японія мала імідж країни, не надто прихильної до біженців. Але за пів року у 2022-му країна прийняла вже майже в 20 разів більше біженців, ніж минулоріч.

Раніше повідомлялося, що Японія введе нові санкції проти росії через вторгнення в Україну. У список обмежень потрапили «россельхозбанк» і «Московський кредитний банк».

Повітряні сили самооборони Японії провели спільні навчання з США над Тихим океаном. У них взяли участь два стратегічні бомбардувальники B-1 американських ВПС.

Офіційні особи Японії і НАТО домовилися активізувати військову співпрацю і спільні навчання у зв’язку з вторгненням росії в Україну, яке несе великі ризики безпеки в Європі та Азії.

Напередодні офіційні особи Японії і НАТО домовилися активізувати військову співпрацю і спільні навчання у зв’язку з вторгненням росії в Україну, яке несе великі ризики безпеки в Європі та Азії.