У рф пообіцяли амністію ув’язненим, які виживуть у війні в Україні

У колоніях Санкт-Петербурга ув’язнених почали вербувати в добровольці для відряджання в Україну у складі ПВК «Вагнера». Передбачається, що ув’язнені будуть слідувати в авангарді наступу і виявляти позиції української армії.

За пів року служби добровольцю обіцяють виплатити 200 тисяч рублів і амністувати. Якщо він повернеться живим. Ув’язнених оформлятимуть нібито як на етап, до кордону повезуть під конвоєм, як звичайних ув’язнених, повідомляє «РБК-Україна».

Якщо ув’язнений в результаті бойових дій загине, то представники ПВК обіцяють виплатити родині 5 мільйонів рублів. Але обіцяних грошей можна і не отримати – ніякими документами відряджання на фронт підкріплюватися не буде. Повідомляється, що в колоніях Санкт-Петербурга записатися захотіли близько 200 осіб, але в підсумку записали близько 40, їх навіть на поліграфі перевіряли.

Читайте також:

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко розповів про причини ракетного терору з боку окупантів. Одна з них — сіяння паніки серед українців.

Раніше повідомлялося, що окупанти обстріляли Слов’янськ касетними снарядами. В результаті інциденту загинуло 4 людей, ще 7 отримали поранення.

В Одеській області оголошено день жалоби за загиблими під час нічного ракетного удару в Білгород-Дністровському районі.

База відпочинку в Сергіївці, яка в ніч проти 1 липня постраждала від влучання російських ракет, – Центр реабілітації для дітей, що належить Республіці Молдова.

Полонений окупант розповів про те, як обстрілював мирних людей у Маріуполі та чому вторгся до України.