Успіх сумнівний: експерти попередили, де війська рф готують наступ

російські війська готують наступ на Бахмут і Сіверськ, проте виснажені підрозділи армії окупантів після боїв за Лисичанськ навряд чи зможуть досягти успіху.

російські війська, ймовірно, продовжуватимуть просуватися на захід від траси Бахмут-Лисичанськ, щоб в результаті пройти в Бахмут і Сіверськ, хоча їхня здатність зробити це успішно після втрат, понесених при спробі взяти Лисичанськ, сумнівна, повідомляє ISW.

Дані системи дистанційного зондування NASA Fire Information for Resource Management System зафіксували низку пожеж біля Спірного, Клинового та Вугледарської електростанції 4 липня.

За даними інституту, ЗСУ все частіше атакують російську військову інфраструктуру за допомогою вогню по непрямому наведенню та з наданих США систем HIMARS у глибині окупованих територій. Наданий Заходом HIMARS демонструє, як західна військова допомога надає Україні нові та необхідні військові можливості.

 Нагадаємо,  3 липня стало відомо, що ЗСУ залишили Лисичанськ Луганської області. Продовження оборони міста призвело б до фатальних наслідків, заявили у Генштабі ЗСУ. 

На сьогодні рф після проведення артилерійської підготовки форсувала річку Сіверський Донець та закріплюється в районах населених пунктів Лисичанськ та Білогорівка.

Українські війська обов’язково повернуться до Лисичанська, із якого були змушені відступити через значну вогневу перевагу ворога, заявив президент України Володимир Зеленський.

Російські війська після отримання контролю над Лисичанськом на Луганщині сконцентрують зусилля на наступі на Сіверськ – це місто знаходиться на шляху до Слов’янська і Краматорська. Також агресор може почати розвивати атаку на Бахмут чи Слов’янськ.