“Це вартує того” – Бен Стіллер поділився, чому приїжджав в Україну і що його найбільше вразило

Американський актор, посол доброї волі Організації Об’єднаних Націй Бен Стіллер розповів, чому приїжджав в Україну. Зірка нещодавно зустрічався з українськими переселенцями і відвідав звільнені від росіян міста і села Київщини.

Батьки кінозірки родом із Польщі. Саме в цій країні Стіллер розпочав зустрічі з біженцями. Про те, якою була його місія, поділився в інтерв’ю ТСН.

“Бачити все це на власні очі дуже приголомшує. Я тут разом з агентством ООН у справах біженців. Наша гуманітарна місія привернути увагу до долі вимушених переселенців внаслідок цієї війни. А таких мільйони. Ви дивитеся це по телевізору. Але коли говориш з людьми, які пережили жорстокість цієї безглуздої війни, усвідомлюєш, як жахливо бути в такій ситуації”, розповів він.

Зазначив, що це неможливо відчути, лише “переглядаючи ТБ або соцмережі”.

“Тож я відчув, що важливо сюди приїхати, розповісти світові, що ця війна мусить припинитися, що люди мають право на безпеку”, наголосив Стіллер.

Його запитали, чи боявся їхати до воєнної України. Але, за словами актора, він свідомо прийняв ризики.

“Ми про це говорили і вирішили, що це вартує того. Я радий, що приїхав, це прекрасна країна. Я вперше в Україні. Київ, Львів чудові міста. Дуже шкода приїздити сюди за нинішніх умов. Але я бачу життя людей, бачу, як вони повертаються до звичного життя, і ще спротив людей, вашу стійкість. Це надихає нас у США. Тож я дуже радий, що приїхав”, зазначив Стіллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Побачив, що таке російська агресія” Шон Пенн зустрівся із президентом

Найбільше зірку комедійних стрічок вразили руйнування, яких завдали російські загарбники, та історії людей. Зокрема, він пригадав історію жінки, яка з 10-річними близнюками посеред ночі тікала до безпечного місця.

“Вони навіть не знали, коли зможуть вийти надвір. І ось цей терор, навмисно спрямований на цивільних, це просто огидно. Інший молодий чоловік розказав, що це був наче фільм жахів ніхто не знав, куди тікати. Живі розмови з потерпілими дають розуміння, що саме відбувалося і як. Світ має про це знати, щоб допомогти зупинити. Найперший мій посил ми не маємо права забувати про біженців”, заявив актор.

Також його приголомшила жахлива історія про харківчанку: “Їй роздробило ногу, перехожі допомогли їй дістатися до лікарні. А потім, за кілька днів, лікарню теж розбомбили”.

Наприкінці інтерв’ю посол доброї волі ООН звернувся до українського народу.

“Мені дуже приємно приїхати сюди вперше в житті. Я передаю вам багато підтримки та любові. Американський народ з вами”, наголосив Стіллер.

Голлівудська зірка комедійних стрічок Бен Стіллер приїхав до України. Актора помітили в центрі Львова у суботу, 18 червня. Відео, як Стіллер ходить центральною площею міста, опублікували в TikTok. Управління Верховного комісара ООН у справах біженців повідомило, що кіноактор прибув на кордон зустрітися з українськими біженцями.

20 червня Стіллер вирушив до Макарова Київської області. Того ж дня президент України Володимир Зеленський зустрівся із зіркою Голлівуду.