На захоплених територіях готують акції проти псевдореферендуму

Рух спротиву “Жовта стрічка” розпочав безстрокову акцію протесту “Стоп референдум” на захоплених територіях.

Протестують проти фейкового референдуму про приєднання до Росії. Про це повідомили на сторінці руху в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “ЗСУ близько”: жителів Херсонщини просять не вестися на “референдум” РФ

“Ми знаємо, як рашисти збираються підготуватися до референдуму, ми знаємо, які ресурси вони хочуть витратити, і ми точно знаємо, що в них нічого не вийде”, йдеться у повідомленні.

Російським загарбникам анонсували “багато приємних сюрпризів”.

Мешканців тимчасово окупованих територій просять розповсюджувати листівку з написом “Референдуму не буде. А буде суд і буде Гаага”.

“Наклейте та сфотографуйте її”, закликають в організації.

Російська влада хоче привласнити тимчасово окуповані й захоплені території України. Для цього мають намір провести псевдореферендуми. Зокрема, до Росії мають “приєднатися” захоплені території Донбасу, Херсонської та Запорізької областей.

Ще в перший день вторгнення РФ на територію України окупанти перейшли адміністративний кордон Херсонської області. На початку березня російські загарбники захопили Херсон і область. Попри тиск російських терористів, мешканці Херсонщини протягом березня активно брали участь у проукраїнських мітингах.

Наприкінці березня бійці ЗСУ перейшли в контрнаступ. Увечері 1 червня стало відомо, що на Херсонщині зі сторони Дніпропетровської області Збройні сили України звільнили понад 20 населених пунктів.

Збройні сили України продовжують іти вперед, звільняючи окупований регіон. 2 липня стало відомо, що вибили окупантів із селища Іванівка на Херсонщині. 3 липня український Генштаб повідомив, що Росія завдала авіаудару по цьому звільненому населеному пункту.