Будівництво та відновлення дорожньої інфраструктури: Кабмін виділив 6,4 млрд грн

На відновлення та будівництво дорожньої інфраструктури України Кабмін у 13 разів збільшив видатки — до 6,370 млрд грн.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на відповідне розпорядження №545-р від 28 червня 2022, оприлюднене на урядовому порталі.

Згідно з цим документом Кабінет міністрів вніс зміни до розпорядження №292-р від 12 квітня 2022 року, відповідно до якого раніше виділив Держагентству автомобільних доріг України («Укравтодор») з цією метою 490 млн грн.

Згідно з розпорядженням, кошти будуть направлені на виконання робіт (зокрема й оплату утримання служби замовника та розробку проєктної документації) з будівництва, реконструкції, ремонту та експлуатаційного утримання: доріг загального користування державного значення; доріг та вулиць місцевого значення, комунальної власності; інфраструктури населених пунктів; під’їзних доріг до об’єктів певних військових адміністрацій.

Кошти також будуть спрямовані на облаштування інженерних споруд для забезпечення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань; переміщення майнових активів, трудових ресурсів та оптимізацію інфраструктури з урахуванням потреб національної безпеки та оборони, а також налагодження сталого функціонування на нових місцях тимчасового розміщення; розробку та впровадження заходів щодо облаштування тимчасових споруд для забезпечення транспортного та пішохідного сполучення.

Окрім цього, виділені кошти також будуть спрямовані на підтримку діяльності держпідприємств та організацій, що належать до сфери управління «Укравтодору», зокрема на субсидії та поточні трансферти щодо оплати праці з нарахуваннями, придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів, забезпечення харчовими продуктами, оплату компослуг та енергоносіїв.

Раніше повідомлялося, у Міністерстві інфраструктури України повідомили, що війна завдала транспортним об’єктам країни збитків на мільярди гривень.

Нагадаємо, збитки України від війни оцінюють в 600 млрд доларів без урахування втрат на тимчасово окупованих територіях.