Відсьогодні Маріуполь залишається без лікарів – радник мера

Відсьогодні, 4 липня, Маріуполь Донецької області залишився без лікарів.

Раніше у захопленому росіянами місті працював “московський десант окупантів у білих халатах”. Їх було 17, зазначив радник мера Петро Андрющенко в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вода з каналізації: показали, як виживають маріупольці

“Сьогодні вони відправлені додому. Власних маріупольських лікарів не було і до того. Тобто можна констатувати, що відсьогодні медичної допомоги в Маріуполі немає”, повідомив він.

Десант лікарів окупантів висадився в Маріупольську лікарню швидкої допомоги наприкінці червня. Переважно це були лікарі з Абхазії, Чувашії та інших віддалених регіонів Росії.

Керівник – Бадма Башанкаєв – голова комітету Держдуми Росії з охорони здоров’я, публічно закликав “ампутувати” Україну.

Український мер тимчасово захопленого Маріуполя Вадим Бойченко розповів, що у місті критично не вистачає медичних препаратів. Зокрема, для онкохворих, людей із діабетом, туберкульозом та проблемами з щитоподібною залозою.

За його словами, люди, які страждають від зазначених хвороб, перебувають у зоні ризику та не мають змоги чекати, доки російські загарбники доставлять медикаменти. Він зазначив, що життя цих містян під загрозою, адже окупаційна влада у зруйнованому місті блокує нормальний доступ жителів до питної води, достатньої кількості їжі та ліків. Фактично вони штовхають людей на виживання.