Вперше за понад 30 років: торгівельний баланс Німеччини з дефіцитом

Вперше з 1991 року найбільша економіка Євросоюзу, промисловий локомотив ЄС, Німеччина, повідомила про місячний дефіцит торговельного балансу. Дефіцит спричинений суттєвим зростанням витрат на імпорт.

Про це пише Економічна правда з посиланням на повідомлення агентства Bloomberg.

У травні дефіцит торговельного балансу сягнув 1 мільярда євро, чого не відбувалося понад 30 років. Міжнародні продажі несподівано впали на 0,5%, тоді як імпорт зріс на 2,7%, що значно перевищило очікування економістів.

Причина у тому, що, з одного боку, компанії зіткнулися зі стрімким зростанням витрат на імпорт, а з іншого – зниженням попиту на їхню продукцію на тлі песимістичних економічних перспектив.

«Не дивно, що експорт у нинішніх умовах скорочується», — зазначив Олівер Ракау, економіст Oxford Economics у Франкфурті. «Увага спрямована на імпорт, і особливо – на цінові зміни».

Повномасштабне вторгнення росії в Україну та карантинні заходи Китаю, пов’язані з COVID-19, підривають роботу міжнародних ланцюгів поставок, що має суттєві наслідки для експортоорієнтованої економіки Німеччини.

Ціни на імпортні товари, зокрема енергія, харчові продукти та запчастини, що використовуються виробниками, зросли понад як на 30% у травні у річному вимірі, тоді як ціни на експорт зросли лише на 15%. Експерт зауважив, що хоч з урахуванням інфляції травневі результати виглядатимуть менш кардинально, це матиме негативний внесок в економічне зростання Німеччини, яке також розраховується в реальному вираженні.

Раніше повідомлялося, що подібно до проблем з пшеницею та рослинними оліями, ціни на енергоносії зросли в усьому світі, але Європа зіткнулася з більш серйозними наслідками через більшу економічну залежність від росії. У травні ціни на газ зареєстрували річний рівень інфляції у єврозоні на рівні 52,9%. У ціна комунального (трубопровідного) газу мала річний рівень інфляції 30,2%. Ціни на електроенергію у травні зафіксували річний рівень інфляції 31,9% у Єврозоні та 12% у США.

Зростанням цін на автомобільне паливо у Єврозоні 37,5% р/р для дизельного палива та 28,6% для бензину.