Робота з персоналом під час війни. Досвід IBOX BANK

Олена Подолян, HR-директор IBOX BANK, розповіла UA.NEWS про те, як ефективно допомагати бізнесу під час війни, зберігши команду та емоційний баланс у колективі.

Щоб зберегти життя співробітників, HR-департамент банку працював 24/7. За словами Директора по роботі з персоналом Олени Подолян, банк системно допомагає співробітникам у логістичних, координаційних питаннях, також допомагає колегам дістати квитки на потяги, знаходити машини, робить кортежі, зустрічає та розселяє колег в Україні та Польщі. Крім того, у банку дбають про ментальне здоров’я колег. Деталі кейсу щодо роботи з персоналом під час війни ми розкрили у нашому матеріалі.

Бронь для працівників економічного тилу

Двадцять співробітників IBOX BANK добровільно мобілізувалися аби захистити право співвітчизників на волю. Керівництво банку подбало про обмундирування своїх захисників і чекають повернення в офіси колег, які тимчасово змінили костюми та краватки на бронежилети та каски, а комп’ютери на нищівну для окупанта зброю. Водночас банку, як і будь-якому іншому бізнесу, важливо зберегти ключові кадри своєї команди. Щоб забезпечити економічний тил збройним силам, у IBOX BANK подбали про броню своїх співробітників від призову.


Олена Подолян,
HR-директор IBOX BANK

«Ключовий компонент успішного економічного оновлення та розвитку – нормальне функціонування бізнесу під час війни. Держава надала підприємствам інструментарій для бронювання військовозобов’язаних. Ми сформували список для броні від мобілізації військовозобов’язаних співробітників, скрупульозно виконуючи всі вимоги регуляторів, направили наші пропозиції уповноваженим органам та отримали схвалення державних органів. Бронь дозволила працювати банку на повну міць та зберегти команду», – розповіла Олена Подолян

HR-директор IBOX BANK також зазначила, що збереження персоналу на робочих місцях для продовження функціонування бізнесу дозволило 38 окремим структурним підрозділам по всій Україні безперебійно обслуговувати клієнтів як offline, так і online. За словами Олени Подолян, весь український бізнес сьогодні має підставити плече державі, а насамперед персоналізовану допомогу та підтримку кожному зі своїх співробітників. І програма мінімум – це нормальні умови роботи, щоби відновити економічне життя в тилу.

На першому місці – життя та ментальне здоров’я співробітників

HR-департамент IBOX BANK щодня на зв’язку із співробітниками. Постійна комунікація роботодавця з колегами дозволяє зберігати бойовий дух одночасно з ефективністю. Фахівці департаменту роботи з персоналом проводять регулярні анкетування, за допомогою яких відстежують чи у безпеці співробітники, чи не потрібна комусь допомога. З тими, хто залишає запит підтримки, – зв’язується команда.

Щоб зберегти емоційний баланс у нормі, у фінустанові провели для співробітників лікнеп з інформаційної грамотності. Особливо це актуально зараз, коли ворог посилює інформаційно-психологічну операцію та інформаційна війна проти України має на меті створити ворогові оптимальне середовище для захоплення території. Ворог намагається викликати паніку в Україні, розповсюджуючи фейки, маніпуляції та дезінформації, у тому числі використовуючи інструменти кібер-атак.

Крім того, в IBOX BANK також підготували низку рекомендацій для співробітників щодо психологічної стійкості.


Олена Подолян,
HR-директор IBOX BANK

«Українці – залізні люди. Ті випробування, які випали на нас, зробили нас неймовірно стійкими до стресів. Набагато міцнішими за сотні мільйонів людей на планеті. Війна залишила відбиток на житті українців. При цьому всі українці відчувають зараз підвищену тривогу, стрес, усім нам так чи інакше вкрай необхідна психологічна підтримка», – каже Олена Подолян

HR-директор IBOX BANK також зазначила, що за статистикою ООН у чверті переміщених осіб спостерігаються симптоми депресії та тривоги. Це стосується не лише дорослих людей, а й найуразливіших – наших дітей. Щоби психологічні травми не залишилися з нами на все життя, з ними потрібно працювати. Тому важливо, щоб пережитий стрес (і напруга, що триває) не повинні бути проігноровані.

Сьогодні основний масив роботи над психологічною підтримкою взяли на себе волонтери та гуманітарні ініціативи. У мережі є безліч корисних ініціатив, які допоможуть співробітникам стати міцнішими і спокійнішими.

Усі ми тверезо розуміємо ціну, яку довелося сплатити кожному українцю за нашу свободу та незалежність. І ми гідно проходимо випробування, що випали на нас, особливо знаючи, що ми єдині і у нас є тил.