Міський голова розповів, як рахували жертв обстрілу Кременчука

У Кременчуку після російського обстрілу ТЦ “Амстор” загинула 21 людина. Ще одна вважається зниклою безвісти.

Дехто помилково приплюсовує 21 заяву про зниклих безвісти та 18 тіл загиблих і вираховує більшу кількість жертв, написав міський голова Кременчука Віталій Малецький у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кременчуку попрощалися із двома жертвами ракетного удару по ТЦ “Амстор”

Спочатку відбувалось два окремих процеси. Перший пошук і вилучення тіл загиблих з-під уламків. Спершу їх було 18. Більшість тіл обгоріли, їх неможливо було впізнати. Другий процес збирання заяв від громадян про зниклих родичів. Тоді кількість заяв про зниклих безвісти становила 21.

“Хочу підкреслити, що людина вважається зниклою безвісти, аж доки не буде знайдено та ідентифіковано її тіло. Завдяки проведенню ДНК-експертиз та роботі слідчих 20 тіл було ідентифіковано. На жаль, це і є ті зниклі безвісти, заяви про яких залишили родичі. Ще одна людина померла в лікарні, її було ідентифіковано першою серед усіх жертв”, пояснив міський голова.

27 червня російські окупанти завдали двох ракетних ударів по Кременчуку. Поцілили в ТРЦ “Амстор”. У торговому центрі працювали всі магазини та відділи, перебували сотні цивільних.

Внаслідок атаки загинули щонайменше 18 людей, 60 мирних мешканців поранені. 36 осіб вважають зниклими безвісти.

Служба безпеки України встановила обставини запуску ракет російськими терористами по ТЦ у Кременчуку. Ракети Х-22 випустили з бомбардувальників Ту-22М3, які злетіли з аеродрому “Шайковка” у Калузькій області РФ. Запуск самих ракет здійснили вже у повітряному просторі Курської області.

Станом на 2 липня розбір завалів торговельного центру завершили. Кількість жертв та зниклих безвісти зросла до 22 людей.