Приїзд Папи Франциска очікують в Україні – МЗС

Україна очікує приїзд Папи Римського Франциска.

Його роботу з мирного врегулювання війни Росії проти України позитивно сприймають у Києві, каже речник МЗС Олег Ніколенко в коментарі “Українській правді”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Будь ласка, не губіть людство”: Папа Римський звернувся до лідерів світу щодо України

Приїзд Папи Римського може посприяти відновленню миру. Це підтримає дух українців.

Ніколенко додав, що Росія проігнорувала бажання понтифіка відвідати Москву.

“Це є черговим свідченням того, що російський режим прагне війни, а не миру. Настав час поглибити зв’язки з тими, хто цього щиро прагне. Поновлюємо запрошення Папі Франциску відвідати нашу державу та закликаємо продовжувати молитися за український народ. Добро неодмінно переможе російське зло”, сказав він.

Папа Римський Франциск планує приїхати в Україну й Росію. Має намір зробити це після візиту в Канаду в липні. Глава Католицької церкви заявив, що хотів би спочатку поїхати до Москви. Наголосив, що хотів би якось вплинути на керівництво Росії, яке веде війну проти України.

30 червня Папа Римський назвав напад Росії на Україну “жорстокою та безглуздою агресивною війною”. Він звинуватив РФ у “збройному завоюванні, експансіонізмі й імперіалізмі”. Сказав про це перед делегацією православних лідерів Вселенського патріархату. Папа Франциск звернувся до православного духівництва із закликом засудити російську агресію в Україні.