Жителі Маруіполя вмирають від нестачі ліків – показали “аптеку” від окупантів

Український мер тимчасово захопленого Маріуполя Вадим Бойченко розповів, що в місті критично не вистачає медичних препаратів.

Зокрема, для онкохворих, людей із діабетом, туберкульозом та проблемами з щитоподібною залозою. Міського голову цитує Маріупольська міськрада у Telegram.

За його словами, люди, які страждають від зазначених хвороб, перебувають у зоні ризику та не мають змоги чекати, доки російські загарбники доставлять медикаменти.

Він зазначив, що життя цих містян під загрозою, адже окупаційна влада у зруйнованому місті блокує нормальний доступ жителів до питної води, достатньої кількості їжі та ліків. Фактично вони штовхають людей на виживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вода з каналізації: показали, як виживають маріупольці

Мер розповів про випадок 3 червня, коли спортсмену довелося ампутувати обидві ноги. Тому що через воєнні дії у нього стався інсуліновий криз.

“Це не поодинокий випадок. Замість якісного лікування з препаратами ампутація кінцівок. “Швидкі рішення”, які калічать та вбивають маріупольців”, зазначив Бойченко.

Він закликав міжнародну спільноту оцінити гуманітарну катастрофу та геноцид жителів Маріуполя, а також закликав робити все для допомоги.

Крім того, міськрада показала фото місцевої “аптеки”, створеної окупаційною владою.

Гуманітарна ситуація в захопленому Маріуполі стрімко погіршується. Окрім кризи з питною водою, у місті проблеми з їжею набувають нових масштабів. Окупанти скоротили гуманітарну допомогу, тому люди вимушені стояти в тисячних чергах.

У Маріуполі залишаються приблизно 150170 тис. людей. Мешканці п’ють воду з каналізації. У місті поширюється холера, грабують пенсіонерів.