На острові Зміїний замайорів прапор України

Військова операція на острові Зміїний в Одеській області завершена.

Там встановили український прапор, повідомила керівниця координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталія Гуменюк на брифінгу 4 липня, передає Gazeta.ua.

“Цю територію знову повернули під юрисдикцію України”, сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського розказали, чи повернуться ЗСУ на Зміїний

У ніч на 30 червня російські окупанти, не витримавши вогню українських артилерійських, ракетних та авіаційних ударів, покинули острів Зміїний, повідомив головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

Зміїний це стратегічний пункт. І його деокупація значно змінює ситуацію в Чорному морі. Це ще не гарантує безпеку і те, що ворог не повернеться. Але це вже значно обмежує дії окупантів, прокоментував президент Володимир Зеленський.

Своєю чергою міноборони РФ назвало втечу окупантів з острова “кроком доброї волі”.

Окупанти захопили Зміїний 24 лютого у день повномасштабного вторгнення. Обстріляли острів з кораблів та авіації.

Коли ворог запропонував здатися, український військовий Роман Грибов послав росіян “нах*й”. Потрапив у полон. Пізніше полонених українських прикордонників вдалося обміняти на полонених солдатів російської армії.

Загарбники облаштували на Зміїному справжню військову базу. Звідти вони могли обстрілювати українську територію та засоби протиповітряної оборони. Для цього їм не потрібно було наражати на небезпеку свої кораблі.