Публічним діячам і політикам у Болгарії платять за поширення пропаганди РФ

Російська Федерація платить близько 2 тис. на місяць громадським діячам, журналістам і політикам за поширення російської пропаганди в Болгарії.

Росія платила за формування громадської думки болгарським політикам, відомим журналістам, аналітикам, політологам та іншим особам, які з’являються в громадських ЗМІ. Про це з посиланням на дані болгарських спецслужб повідомила речниця уряду країни, голова апарату прем’єр-міністра Лєна Бориславова, передає Euractiv.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політики РФ “розганяють” провокаційні заяви про війну в Україні РНБО

“Усі, хто безплатно плює на Євросоюз і НАТО, і підтримує дії російського диктатора Володимира Путіна в Україні, ви маєте знати. Ви схибили. Ті, хто надихає вас на це, отримують гроші. Щомісяця”, зазначила вона.

Деякі болгарські спікери звикли вводити публіку в оману, грати з хибними уявленнями й страхами, додала Бориславова.

Болгарія вислала 70 російських дипломатів. Більшість із них працювали на зовнішньополітичні відомства, їхня дипломатична роль була прикриттям.

Швейцарія є останньою країною Західної Європи, яка не висилала співробітників російського посольства. Відтак багато російських шпигунів осіли в Женеві. Через столицю Швейцарії легко можна потрапити у Францію, адже кордон між країнами має номінальний характер. А далі шпигунам Російської Федерації відкрита дорога в будь-які країни Євросоюзу.