Внаслідок обстрілу окупантами Слов’янська загинули двоє дітей

Внаслідок ворожого обстрілу Слов’янська в неділю загинули шестеро людей, серед яких батьки з 9-річною дитиною.

Ще 15 мирних мешканців отримали осколкові поранення. Про це повідомляє пресслужба Донецької обласної прокуратури.

Крім того окупанти обстріляли автомобіль, на якому сім’я з двома малолітніми дітьми намагалась виїхати з с. Зайцеве у бік м. Бахмут батьки, 2-річний хлопчик та ще один пасажир зазнали поранень, 3-річна дівчинка померла.

1-2 липня 2022 року російські збройні сили застосували проти мирних мешканців Донеччини різнокаліберну артилерійську зброю, у тому числі реактивні системи залпового вогню “Смерч”.

У Слов’янську через нищівні атаки загарбників цими днями у своїх домівках та на подвір’ях загинули п’ятеро цивільних осіб та троє зазнали важких осколкових поранень. Один чоловік загинув у с. Новомиколаївка Краматорського району та ще чотирьох людей поранено в результаті ворожої атаки на м. Добропілля.

Окрім цього, під вогонь окупантів потрапили с. Катеринівка Краматорського району, міста Костянтинівка та Краматорськ.

“В усіх обстріляних населених пунктах зруйновані та пошкоджені десятки житлових будинків, від вибухів постраждали територія колишнього підприємства, господарські споруди та автомобілі, на 24 гектарах сільгоспугідь згоріла пшениця”, – йдеться у повідомленні.

Місто Слов’янськ Донецької області зазнало наймасштабнішого обстрілу за останній час. У результаті велика кількість поранених та загиблих, у місті до 15 пожеж.

Від ворожих ударів реактивними системами залпового вогню постраждали водночас декілька мікрорайонів міста.