Недобитки росіян втекли з військової бази під Мелітополем

В наслідок кількох ударів по військовій базі росіян на аеродромі Мелітополя вона фактично припинила своє існування.

Про це сказав в ефірі телемарафону міський голова Мелітополя Іван Федоров, передає Укрінформ.

«Можна сказати, що Мелітопольського аеродрому як військової бази рашистів уже не існує: з третьої ранку після перших обстрілів вони почали евакуювати весь особовий склад звідти, а після другого удару о шостій ранку – вивозити всю техніку, яка вціліла. Це десь до 9-10 ранку, а після того не було вже жодної людини на військовій базі, захопленій рашистами», – сказав мер.

За його словами, від цих ударів не постраждав жоден цивільний мешканець, а росіян постраждали десятки.

Федоров додав, що після ранкових обстрілів росіяни повністю заблокували Мелітополь на в’їзд і на виїзд десь до 16-ї години, потім рух дозволили, але суттєво посилили перевірки.

Вдень був ще один обстріл неподалік Мелітополя, поблизу селища Мирне, де вороги також захопили територію колишньої військової бази, і після цього вони теж почали вивозити свою техніку.

А на межі між Мелітопольським і Токмакським районами біля села Любимівка було підірвано залізничний міст.

Тим часом, мелітопольські фермери жорстко помстилися рашистам за крадіжку черешні.

В окупований Мелітополь масово звозять тіла убитих російських солдатів. Тому самопроголошена «влада» міста переобладнала м’ясокомбінат в морг.

Російські загарбники та їх поплічники у Запорізькій області відправили до окупованого Криму 11 вагонів зерна, яке викрали із елеватора у Мелітополі.

З’явились деталі вибуху в окупованому Мелітополі: постраждала місцева колаборантка.